„Stáří stávající podlahy překročilo 12 let a začala se projevovat únava materiálu. Byla porušena hydroizolace, zatékalo do suterénu do strojovny vzduchotechniky a výměníkové stanice. Nová podlaha bude protiskluzová a bez spár, s technicky lépe vyřešenými odtokovými kanálky tak, aby nezatékalo do suterénu. Součástí rekonstrukce jsou i nové vpusti, vodoinstalace a nerezové průchodky podlahou pro technologii zajišťující protažení vody a páry ze suterénu ke kotlům,“ popsal nutné změny zástupce ředitele pro ekonomiku a provoz KNTB Jiří Procházka.
Zajištění stravy dodavatelskou firmou se týká obědů a představuje zhruba o 800 až 900 jídel denně. „Večeře, které jsou studené, budeme nadále připravovat v nemocnici. Pacientů, kteří potřebují určitou dietu, se dovoz jídel nijak nedotkne, pokud jde o jejich zdraví. Zvláštní diety budeme s dodavatelem domlouvat individuálně,“ sdělila vedoucí útvaru ošetřovatelské péče KNTB Marie Hejtmánková.
Z provozních důvodů dojde k určitému omezení ve stravování zaměstnanců. Běžně si mohou vybírat ze čtyř hlavních jídel včetně polévek a obědy zpestřit saláty nebo moučníky. Po dobu rekonstrukce bude dováženo jedno hlavní jídlo, a to bez polévky. Ta bude nahrazena ovocem. „Cenu dovážených obědů se nám podařilo zajistit ve výši, jaká je pro zaměstnance nemocnice při vaření jídel v naší kuchyni,“ doplnil Procházka.
Zaměstnanci byli o změně ve stravování včas informováni prostřednictvím nemocničního rozhlasu a intranetu. Vědí, že jídla si nyní musejí objednávat sice v jiném časovém režimu, ale stejným způsobem jako dosud. Rekonstrukce stravovacího provozu se nedotkne provozu hlavní jídelny, kam mohou na obědy chodit.